Pentru omulețul cu bască roșie nicio zi nu seamănă cu alta…

Nici nu a apucat să sară-ntr-un picior și să chiuie prea mult de fericire, omulețul cu cască, pardon cu bască roșie, după ce a reușit să satisfacă pretențiile celui mai chițibușar mușteriu și iată peste ce a dat:

Dar mai bine să încep povestindu-ți despre chițibușar.

Îl sună tipul ăsta (chițibușarul) pe omulețul cu bască roșie și, ca prin minune, apelul ajunge la 🙂 omuleața cu bască roșie (după cum a fost botezată de o micuță clientă, soția omulețului nostru).
Își etalează distinsul solicitarea și cât ai zice “cheeeese-cake” informația ajunge la purtătorul băștii roșii împreună cu o precizare suplimentară: “vezi că vrea avioane” 😉

Nici nu apucă omulețul să-și ia inima-n dinți și să-l sune pe chițibușar și ce să vezi… sună telefonul, iar la telefon era nimeni altul decât, decât…. chițibușarul.

Fără a exagera a urmat o discuție sau un șir de discuții despre un tort, discuții care au durat cel puțin 40 de minute. Dacă i-ar fi spus careva omulețului că se poate întâmpla așa ceva, cu siguranță s-ar mai fi gândit încă o dată înainte de a se apuca de treaba asta… DULCE.
Chițibușarul nostru dorea un tort pentru minunata lui fiică.
După dicuții seculare care au durat aproximativ 40 de minute (cum îți spuneam) chițibușarul a tras și concluzia:
“Suportul tortului va avea 38 cm diametru, înălțime 3 cm și va fi alb.
Tortul va avea 30 cm diametru, înălțimea de 10 centimetri, 4kg și va avea culoarea glazurii de ciocolată albă.
De jur împrejur, la baza tortului, va fi o bentiță roz cu înălțimea de 3 cm, iar aceasta se va termina cu o fundiță roz de aproximativ 6-7cm. Să arate bine 🙂
Pe tort vor fi răspândite, exact ca și cum le-ai arunca, mai multe margarete. Tot aceleași margarete vor fi adăugate și în mijlocul fundiței.
Și a venit și atenționarea: mijlocul margaretelor să fie mai mult verde, să nu fie cumva galben!
În spațiul rămas liber pe suport să scrii: La mulți ani, și numele fiicei mele!, numele să fie despărțit de La Mulți Ani tot prin adăugarea unei margarete, iar culoarea scrisului să fie identică cu cea a bentiței și fundiței.”

Daaa! Clar! Te-ai prins 😉
Chițibușarul era inginer… cu simț estetic 🙂
Ce a ieșit… poți vedea atașat.

Dar să revenim. Fii atent la noua provocare!
Îl sună dna. Rodica (colega noastră de la cofe) pe băscălie roșie:
“Cristi, la cofetărie este o doamnă care vrea să dea comandă de un tort, dar e ceva mai complicat… mai bine ți-o dau la telefon.”
După câteva minute de discuții ajung cei doi (clienta și omulețul) la concluzia că ar fi mai bine să se întâlnescă pentru a stabili detaliile acestei comenzi atipice.

Ajunge omulețul la sediul celui mai mare producător de ferestre pentru mansarde din lume.

Ești tare! emoticon wink și de data aceasta te-ai prins. La VELUX firește!
După prezentări și mica-discuție (small-talk) urmează povestea…
“Știți Velux împlinește 75 de ani în 1 Aprilie.
Noi am vrea să sărbătorim cum se cuvine și am avea nevoie de un tort foarte bun.
Totodată la nivelul comaniei s-a lansat un concurs de torturi. Și vrem să participăm și noi și, bineînțeles, să câștigăm.”

Omulețul răscolit de multitudinea de informații primite întreabă:
“Cum ați dori să fie acest tort?”
După o pauză a sosit și răspunsul:
“Păi pentru asta am zis să apelăm la specialiști și din acest motiv ne-am îndreptat către Dvs.”
Și de aici dăi cu meeting-uri, brainstorming-uri (că doar eram într-o multinațională) ca să descoperim soluția câștigătoare; mai ales că, fiind vorba despre un concurs internațional, acel criteriu numit “gust”, (criteriul care deosebește delicatesele prăjiturite La Casa de Turtă Dulce de alte preparate asemănătoare), nu prea avea cum să fie evaluat.
Astfel s-a decis că pentru atingerea obiectivului setat de către client, trebuie să ne focusăm asupra indicatorului numit ASPECT (eram tot în multinațională).
Nimic mai… complicat 🙂

Cum să facem noi un tort care să fie OAU sau WOW sau cum vrei tu să-i spui.
Ideile au tot venit, dar pentru a avea șanse la premiu trebuie să apari cu un produs de tipul: cum ar zice englezul “Nimeni nu a mai făcut asta înainte” sau “No one has done this before”.
Ufff….

După îndelungi discuții și multe idei vehiculate au apărut și variantele, dintre care una câștigătoare, cel puțin din punctul clientului și al băscăliei de vedere.

NUUUU! Nu a fost aceea de a introduce o fereastra de mansardă VELUX în acoperișul de La Casa de Turtă Dulce (din simplul motiv că această căsuță a noastră nu are mansardă), ci aceea de a introduce un tort 100% NATURAL într-o fereastră VELUX.

Acum că aveam ideea, echipele s-au apucat de lucru… unii de modificat ferestre, alți de croit și meșterit torturi.

Cu fix 1 (una) zi înainte aveam totul pregătit, în cel mai MIC sau mai mare detaliu, mai lipsea doar tortul.
Astfel că echipa băștilor roșii s-a pus pe treabă.

Când totul sau tortul a fost gata a urmat asamblarea, la care s-au întrecut vreo 8 persoane.

Aaaaa, și cireașa de pe tort… la final când totul era aproape gata, omulețul cu bască roșie și-a aruncat un ochi, sau o lentilă, și a observat că elementele de fixare nu puteau să susțină greutatea tortului.
Dăi și reproiectează, modifică, înșurubează și iată ce-a ieșit:

Dar mai bine te las pe tine să apreciezi.

A fost primul, și speră omulețul nostru că nu și ultimul tort la realizarea căruia s-au folosit următoarele instrumente de cofetărie: șurubelniță PZ (în cruce), cutter, holz-șuruburi, patent, mașină de înșurubat, cheie reglabilă, și multă dibăcie, firește…

Unde mai pui că la final, prin fereastra VELUX cu pricina s-a zărit și CURCUBEUL… pe CERUL GURII evident 😉

Te aștept să te îndulcești!

 

Curcubeul din… Fereastra VELUX