Dar stai numai așa să vezi cum e cu perfecțiunea…

Duminica ce tocmai a trecut a fost o zi plină de emoții pentru omulețul cu bască roșie.

Fii-su… pardon fiul său avea mare concurs mare, chiar în urbea natală, și deja de vreo câteva săptămâni îl întreba pe băscălie aproape zilnic, cu o precizie de ceas pe care îl găsești pe net sub denumirea de “original fake watch” 🙂, adică din când în când, dacă va veni să-l vadă la marea competiție.

Ziua a venit, emoțiile erau cu mult mai mari decât în urmă cu vreo 25 de ani când chiar cașchetă roșie era fix în locul micuțului și mai era ceva… un tort și niscaiva prăjiturici îi așteptau, liniștiți în vitrină, pe cei care urmau să se bucure și să se îndulcească de și cu aceste preparate dătătoare de senzații magice… și dulci pe deasupra 🙂

Se face ora 8, clientul se prezintă cu o precizie de ceas, însă de această dată elvețian 😉.
Scoate omulețul nostru tortulețul din galantar șiiiiii….. ce să vezi…. Peter Pan – Marele ocrotitor al unui Deliciu de Tort delicios, fusese împresurat de o ceață groasă din care părea că nu mai există cale de ieșire.

Din păcate te confrunți cu fel de fel de surprize care mai de care mai ieșite din comun 🙂 atunci când lucrezi cu ingrediente NATURALE; dacă tortul era din plastic ăăăăă din prafuri treba probabil ar fi fost nițel diferită 🙂

Omulețul interzis, clientul surprins și apare și omuleața cu bască roșie… o știi, soția omulețului. Ea ca de fiecare dată avea la ea toate soluțiile: să rugăm locomotiva Thomas, sau poate pe Scooby Doo sau chiar pe Fulger McQueen și prietenii săi etc. să protejeze deliciosul tort.

Clientul cu pricina a preferat să se consulte cu șoția sa timp în care omulețului cu basca lui cu tot i-a venit o altă idee… să încerce să apeleze la fainii furnizori, poate reușea săăăăăă, să-l scoată din ceață pe Peter Pan care era preferatul sărbătoritului 🙂

Clientul plecă doar cu prăjituricile, urmând ca omulețul și echipa sa să dreagă CU busuiocul (cică asta ar fi varianta corectă).

Omulețul a zbughit-o cu ficiorul la întrecerea sportivă, omuleața s-a repezit în blide… și stai să vezi continuarea

Văzând că se face o oră mai comestibilă, pentru că de decentă nu se putea pune problema fiind o zi de Duminică, omulețul a lansat porumbelul mesager cu numele de cod “SeMeSeu”, după ce rudele sale trezite mai cu noaptea-n cap “imail” și “tilifon” nu reușiseră să ajungă în timp util la destinație.

Cum fain la fain trage… acolo unde sunt clienți faini există și furnizori pe măsură (despre echipa beretelor, mă scuzați a scufițelor, pardon a băștilor roșii îi lăsăm pe alții să vorbească 🙂 ).
Acești furnizori ai noști care au răspuns de îndată, chiar dacă probabil fuseseră treziți la o oră la care nici măcar cucul din ceas nu făcuse ochi, și fără a sta prea mult pe gânduri, s-au oferit să contribuie la transformarea imperfectului în perfect sau mai bine zis să se implice în a-l readuce în formă pe acest Petru Tigaie zis și Peter Pan.

Văzând astrele aliniate, omulețul și-a lăsat ficiorul la încălzire și țuști în… 🙂 eram sigur că ești pe felie 🙂… tuști în PrăjiMobil, fuga la furnizor, apoi La Casa de Turtă Dulce…. omuleața a băgat viteză și mai mare în blide șiiiii fix cu câteva ore înainte ca veselia să înceapă tortul era…. PERFECT și fix la sărbătorit pe masă 🙂

Bucuria sărbătoritului… nu poate fi exprimată în cuvinte 🙂

Unde mai pui că întrecerea s-a desfășurat lent însă în cele mai bune condițiuni iar pișpirelul l-a făcut pe băscălie roșie să sară într-un picior de bucurie mai ceva decât pe vremea lui, a omulețui, atunci când el era în centrul atenției.

Asta înseamnă să fii omuleț… cu bască roșie… Să faci tot ceea ce este posibil pentru a-i trata pe ceilalți cel puțin la fel de bine cum ți-ai dori și tu să fii tratat… PERFECT! ( bine, bine mai puțin cu trezitul cu noaptea-n cap 🙂 )

Te aștept să te îndulcești!!!